سماق صادراتی یک ماده محبوب در غذاهای مدیترانه ای و خاورمیانه است. علاوه بر این، مردم از آن برای درمان در گیاهان دارویی استفاده می کنند.
این مقاله همه چیزهایی را که باید در مورد سماق بدانید، از جمله چیستی، فواید بالقوه آن برای سلامتی و نحوه استفاده از آن را بررسی می کند.
سماق گونه ای از درختچه های گلدار است که متعلق به خانواده ای از گیاهان به نام Anacardiaceae است.
نام علمی آن Rhus coriaria است. سایر اعضای رایج این خانواده شامل گیاهان بادام هندی و انبه است.
سماق در آب و هوای نیمه گرمسیری و معتدل رشد می کند و در سرتاسر جهان از جمله مناطق مختلف مدیترانه، آسیا و آفریقا رشد می کند.
بیش از 200 گونه مختلف سماق وجود دارد که همگی از جنس Rhus هستند.
سماق سوریه گونهای است که مردم اغلب برای استفاده در آشپزی و داروهای گیاهی کشت میکنند.
سماق با خوشه های بزرگ و متراکم میوه های قرمز روشن و به اندازه نخودی که تولید می کند مشخص می شود.
مردم می توانند میوه های تازه را برای تهیه چای دم کنند، اما اغلب آنها را خشک و پودر می کنند تا به عنوان مکمل گیاهی یا چاشنی آشپزی استفاده شود.
ادویه سماق را نباید با سماق سمی اشتباه گرفت.
اگرچه سماق سمی مرتبط است، اما به طور مشخص متفاوت است. سماق سمی میوهای سفید رنگ تولید میکند و میتواند واکنشهای آلرژیک شبیه به پیچک سمی یا بلوط سمی ایجاد کند.
سماق احتمالا بیشتر به عنوان یک ادویه آشپزی شناخته می شود. قرن هاست که مردم از آن در طب سنتی گیاهی استفاده می کنند.
شواهد علمی در مورد اثرات سماق در افراد وجود ندارد.
با این حال، تحقیقات اولیه نشان می دهد که ممکن است مزایای سلامتی بالقوه ای داشته باشد.
سماق سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی متعدد است. کارشناسان معتقدند که این ممکن است دلیل اصلی پتانسیل درمانی وسیع سماق باشد.