اگر به یک چایفروشی سر بزنید، ممکن است از تعداد چایهای مختلف غافلگیر و متعجب شوید!
چای ماسالا خارجی که از گیاه کاملیا سیننسیس سرچشمه می گیرند شامل سیاه، سفید، سبز، زرد، اولانگ و یربا میت هستند که همگی حاوی کافئین هستند.
چای سیاه از خرد کردن و خشک کردن برگهای تازه چای و تخمیر شدن آنها به دست میآید که باعث اکسید شدن برگها و تغییر رنگ و طعم آنها میشود.
چای اولانگ تا حدی تخمیر می شود و چای سبز تحت هیچ گونه تخمیر قرار نمی گیرد ماچا شکل خاصی از چای سبز است که در آن برگ های خشک شده آن به صورت پودر ریز آسیاب می شود.
چای های بدون کافئین برای حذف بیشتر کافئین طبیعی از برگ ها فرآوری شده اند. ممکن است هنوز هم حاوی مقادیر کمی کافئین باشند. این کار با استفاده از دی اکسید کربن، اتیل استات، متیلن کلرید یا پردازش آب انجام می شود.
میزان دقیق مصرف چای به عنوان مثال، نوع، مقدار، قدرت دم کردن و رژیم غذایی کلی آنها به عنوان مثال آیا سایر غذاهای غنی از فلاونوئیدها را می خورند عوامل دیگری هستند که باید روشن شوند.
زیرا می توانند بر نتایج مطالعه تأثیر بگذارند.
برخی تحقیقات نشان می دهد که پروتئین و احتمالاً چربی موجود در شیر ممکن است ظرفیت آنتی اکسیدانی چای را کاهش دهد. فلاونوئیدها هنگام اتصال به پروتئین ها غیرفعال می شوند، بنابراین این نظریه منطقی علمی است.
یک مطالعه که اثرات افزودن شیر بدون چربی، نیمه بدون چربی و کامل را به چای تجزیه و تحلیل کرد، نتیجه گرفت که شیر بدون چربی به طور قابل توجهی ظرفیت آنتی اکسیدانی چای را کاهش می دهد.
یک فنجان چای شیشه ای پر از چای گیاهی ساخته شده از برگ نعناع و سایر گیاهان و آرد در کاسه های کنار آن
آیا چای بدون کافئین مفید است؟
افراد نسبت به کافئین حساسیت متفاوتی دارند، اما این ماده به عنوان محرکی طبقه بندی می شود که می تواند بر سیستم عصبی و ضربان قلب تأثیر بگذارد و باعث عصبانیت شود.
به طور کلی، چای های سنتی در حال حاضر حدود نیمی از کافئین قهوه را دارند و حتی اگر زمان دم کردن کوتاه تر باشد، کمتر از آن.
برای کافئین زدایی چای روش های مختلفی وجود دارد یک فرآیند از یک حلال شیمیایی آلی (یا اتیل استات یا متیلن کلرید) استفاده می کند که همچنین بسیاری از پلی فنول های چای را حذف می کند.